Sākumskola

4. un 5./6.klases pavasara ekskursija

Šodien, draudzīgā kompānijā un baudot pavasara siltumu, Zemitānu stacijā sēdāmies vilcienā, lai dotos uz jūru. Šoreiz mēs varējām novērtēt braucienu jaunajā elektrovilcienā, kas klusi, līgani un ar patiesu komfortu mūs nogādāja galamērķī.

Pieturvietā “Gauja” mūs sagaidīja fantastiskie instruktori Agnis un Uģis, kurus jau bijām iepazinuši baudot ziemīgo pārgājienu mežā. Tā nu visi kopīgi meklējām ceļu līdz Latvijas garākās upes Gaujas tecēšanas vietai, kur tā satiekas ar jūru. Jau pašā sākumā saņēmām uzdevumu  atrast trīs lietas – putna spalvu, kaulu vai asaku un laimes akmentiņu. Pirmajam veiksmīgajam balvā grāmata par izdzīvošanas paņēmieniem dabā ar paša autora autogrāfu. Jāteic, ka pirmās divas lietas skolēni atrada pat ļoti ātri, bet ar to laimes akmentiņu gan neveicās. Tomēr pie grāmatas tikām tik un tā! Uzdevums tā aizrāva skolēnus, ka it nevienam nebija laika un vēlēšanās meklēt somā telefonu.
Pārgājiena laikā šo to uzzinājām arī par Baltijas jūras veidošanos. Norisinājās diskusija par drošību pie/uz ūdens un, kā rīkoties, ja nelaime notikusi. Atpūtas no iešanas brīžos bija jāveic dažādi uzdevumi. Laiks paskrēja nemanot un mājās atgriezāmies  mazliet piekusuši, jo kopumā bijām veikuši apmēram 10 kilometrus, bet visi priecīgi par kopā pavadīto laiku. Pirms atvadīšanās vēlreiz tika atgādināts par nepieciešamību mājas pārbaudīt, vai neesam no pārgājiena līdzi atveduši kādu ērci!
<< atpakaļ uz sarakstu
error: Saturs aizsargāts!