Sākumskola

Rudens ekskursija Skrīveru virzienā

Šī gada 19. oktobrī 1., 2., 3. klase devās rudens ekskursijā Skrīveru virzienā.

Pirmā pieturvieta bija Skrīveru Pārtikas kombināts, kur skolēniem bija iespēja uzzināt, kā radusies mūsu tik iecienītā konfekte “Gotiņa”. Uzzinājām, ka ir iespējams pagatavot ne tikai klasiskās konfektes no piena, bet arī vegānu variantus ar kokosriekstu pienu un arīdzan skursteņslauķu konfektes – pavisam ogļmelnas. Skolēni vingrinājās konfektes “Gotiņa” tīšanā un centās sasniegt gotiņas tinēju tempu. Kā uzzinājām – vienas konfektes iesaiņošanai, profesionālai tinējai, vajadzīgas tikai 3-4 sekundes. Kad konfektes bija iesaiņotas, katrs skolēns saņēma sertifikātu par konfektes “Gotiņa” tīšanas apmācību.

Tālāk devāmies uz Koknesi, kur mūs sagaidīja nākamā meistarklase – gatavojām ādas atslēgu piekariņus, pirms tam apskatot dažādus ādas veidus, kā arī bija iespēja piedalīties atjautības konkursā, kur vērīgākajam skolēnam balvā tikai skaista ādas aproce. Kamēr viena grupa veidoja atslēgu piekariņus, otra iepazina Kokneses pils vēsturi no tālā 1209. gada līdz pat mūsdienām, apskatīja dažādus modeļus un vērīgi klausījās Kokneses Tūrisma centra gides stāstos.

Kad divas aktivitātes jau bija aiz muguras, devāmies uz Kokneses estrādi, lai iestiprinātos ar Namiņa pavārīšu pagatavotajām pusdienu desiņām un maizītēm. Estrādē izdevās gan kārtīgi paēst, gan arī izbaudīt rudeni, kas beidzot ir iekrāsojies īstajās rudens krāsās un kārtīgi izskrieties pirms devāmies uz mūsu pēdējo pieturas punktu.

Pēdējā pieturvieta bija Lūšu drava, kur skolēniem un skolotājiem bija iespēja iepazīties ar dažādiem biškopju darbarīkiem, apģērbu. Klausījāmies stāstu, kā tiek ievākts medus un kas tad īsti notiek brīdī, kad bitēm tiek uzspūsti virsū dūmi, lai biškopis varētu savākt nepieciešamos bišu produktus. Arī šeit skolēni praktiski darbojās. Degustēja dažādu veidu medus – aveņu, zemeņu un apelsīnu. Galvenais nodarbības uzdevums bija sajaukt pašiem savu izvēlēto medus maisījumu, iepildot to burciņā un radoši to noformēt. Bija iespēja arī sagatavot un izdrukāt produkta marķējumu – viss kā īstā medus gardumu ražošanas procesā!

Pēc garas, piepildītas un patiešām interesantas dienas, mūsu brīnišķīgā autobusa šoferīša vadībā devāmies atpakaļ uz Rīgu. Patīkams sagurums tik tiešām bija manāms, jo pabijām ne tikai 3 dažādās meistarklasēs, bet arī izbaudījām skaistu, svaigu un mazliet vaigos kodošu rudens dienu. Bija patiess prieks atgriezties Namiņā, kur jau pretī gaidīja skolēnu vecāki un skolēni varēja braukt mājās un dalīties savos iespaidos par fantastisko rudens ekskursiju!

<< atpakaļ uz sarakstu
error: Saturs aizsargāts!