Sākumskola

Projektu nedēļa noslēgusies

Pagājušajā nedēļā “Namiņā”, bērniem atgriežoties no pavasara brīvlaika, norisinājās Projektu nedēļa. Šogad vairākas klases bija izvēlējušās pētīt ar ekoloģiju un vidi saistītas tēmas.


1. klases izvēlētā tēma bija “Nulle atkritumu”, kuras ietvaros bērni ar audzinātāju Inesi apmeklēja dažādus Zero Waste veikaliņus, kā Burka, Turza un Zero veikals un pastāstīja mums, kā ikdienā izvairīties no lieku atkritumu veidošanas.
Līdzīgam piemēram sekoja arī 5. klase, kuri izvēlējās veidot projektu par tēmu “Dzīvot dabai draudzīgāk”. Piektklasnieki kopā ar audzinātāju Lindu devās uz SIA “Getliņi EKO” iepazīties ar atkritumu pārstrādes procesiem un „zaļās domāšanas” pamatprincipiem, videi draudzīgu saimniekošanu un „Getliņi EKO” ilgtspējīgās attīstības politiku.

2. klase Projektu nedēļas ietvaros izvēlējās tēmu “Nauda”. 2. klases skolēni ar audzinātāju Kristīni devās uz Latvijas banku, lai noskaidrotu, kā tiek glabāta naudu, kā atpazīt viltotu naudu un seno monētu vēsturi.

3. klases izvēlētā Projektu nedēļas tēma bija “Apģērbs un mode senāk un tagad”. 3. klases skolēni kopā ar audzinātāju Ingunu devās uz Modes muzeju, lai aplūkotu un uzzinātu, kādi tērpi tika valkāti agrāk un kā mode ir mainījusies līdz mūsdienām, kā arī nedēļas laikā skolēni paši iejutās dizaineru un modeļu lomā un veidoja paši savus tērpus.

Savukārt, 4. un 6. klase bija izvēlējusies tēmu “Galda spēles” un Projektu nedēļas ietvaros paši gatavoja savas galda spēles, veidoja spēļu noteikumus un uzzināja, cik vienkārši ir izveidot jaunu spēli no dažādiem dabā pieejamajiem materiāliem.

Paldies visiem skolēniem un skolotājiem par ieguldīto darbu!

 

<< atpakaļ uz sarakstu
error: Saturs aizsargāts!