Sākumskola

Latvijas svētku nedēļa ‘Namiņā’

Šogad, par godu Latvijas simtgadei, arī mēs “Namiņā” svinējām svētkus nedēļas garumā.

Pirmdienā “Namiņš” izgaismoja Latviju kopā ar skolotāju Kristīni, izstādot pašu gatavotās, interesantās lampas.

Otrdienā “Namiņā” paskatījāmies Latviju, stundu starpbrīžos skatoties latviešu veidotās filmiņas.

Trešdienā “Namiņa” skolēni kopā ar bērnudārza Circenīšu grupiņu piedalījās viktorīnā “Vai tu pazīsti Latviju?”, kurā sīvā konkurencē uzvaru izcīnīja Sarkanbaltsarkano komanda.

Ceturtdienā “Namiņā” notika Latvijas simtgadei veltītais lielais svētku koncerts, kurā visi kopā izdziedājām, izdejojām un iepazinām latviešu ceļu no pasaules radīšanas līdz pat Latvijas Neatkarības iegūšanai un apsveicām Latviju 100 gadu jubilejā.

Savukārt piektdienā visi kopā izgaršojām Latviju, ēdot svētku pusdienas un atnesot vai pagatavojot kādu īpašu latviešu ēdienu. Pēcpusdienā “Namiņa” lielajā rotaļu laukumā sadevāmies rokās un kopīgi nodziedājām gan Latvijas himnu, gan “Namiņa” himnu, jo katrā mazāka vai lielāka “Namiņa” iemītnieka sirdī mīt maza Latvija, ar ko dalāmies ikdienas.

Visas nedēļas garumā televizora ekrānā pretī “Namiņa” ieejai bija iespēja vērot arī mūsu kopā paveikto darbu projektā “100 tautasdziesmas Latvijai”, kuru visa gada garumā īstenojām kopā ar sākumskolu, pirmsskolu un mūzikas skolu, izdziedot un izdejojot 100 latviešu tautasdziesmas.

Paldies visiem skolotājiem, bērniem un visiem “Namiņa” mīļajiem, kas palīdzēja mums “Namiņā” godam apsveikt Latviju tās 100. dzimšanas dienā!

<< atpakaļ uz sarakstu
error: Saturs aizsargāts!