Sākumskola

Eiropas nedēļa ‘Namiņā’

No 8. līdz 11. maijam “Namiņā” norisinājās Eiropas nedēļa. Tās ietvaros notika daudz dažādu aktivitāšu, kas bija veltītas Eiropas Savienībai.

8. maijā skolēni piedalījās konkursā “Vai Tu pazīsti Eiropas Savienības vēstures un arhitektūras pieminekļus?”, kurā laurus plūca Gunārs Lukša no 6. klases. Viņš ieguva maksimālo punktu skaitu.

9. maijā – oficiālajā Eiropas dienā – “Namiņa” terasē notika  izglītojošs pasākums, kurā piedalījās gan skolēni, gan bērnudārza Sienāzīšu un Circenīšu grupiņu bērni. Vēstures un sociālo zinību skolotājs Juris Sniķeris stāstīja par Eiropas Savienību (ES), pie “Namiņa” tika izkārts ES karogu un klausījāmies oficiālo ES himnu. Pēc pasākuma 5.-6. klases skolēni piedalījās Eiropas eksāmenā, kurā 1. vietu ar maksimālo punktu skaitu ieguva Alekss Rebāns no 6. klases. Oficiāli viņš tika apbalvots 22. maijā Eiropas Savienības mājā organizētajā pasākumā. Alekss ir iekļuvis arī Latvijas skolu skolēnu TOP5 5.-6. klašu grupā. Lepojamies!

Savukārt 11. maijā “Namiņā” viesojās brīvprātīgie jaunieši no Austrijas un Vācijas, kas vadīja izglītojošas spēles un viktorīnas par Eiropas Savienību.

<< atpakaļ uz sarakstu
error: Saturs aizsargāts!