Sākumskola

Skolēnu rudens ekskursija

Jelgavas dzelzceļa muzejs
Vērojām un pētījām dzelzceļa dzīvi, tās attīstību, tai raksturīgo priekšmetisko vidi, darbinieku darbu un tradīcijas laika posmā no XIX gadsimta piecdesmitajiem gadiem. Katram bija iespēja izzināt dzelzceļa satiksmes noteikumus, vērojot praktiskā darbībā vilciena ceļu.

Jelgavas Karameļu darbnīcā
Uzmanīgi vērojām, kā top gardā karamele. Tās sastāvā ir cukurs, glikozes sīrups, ūdens, to uzvāra un pievieno citronskābi un zemeņu garšu, izmanto tikai dabīgās krāsas. Masu mīca un staipa, veidojot dažādas formas un smalkus ornamentu. Arī mēs katrs varējām veidot katrs savas mīļākās konfekšu formas, sajust paši ar savām rokām, cik tā ir smaga un karsta.

Tērvetes dabas parkā
1.,2.klase kopā ar Meža māti izgāja Anneles dabas takas. Rūķu mājā kopā ar Rūķu mammu iepazina Rūķu darbus, pārbaudīja zināšanas par putniem, augiem, kokiem un rūķu dzīvi. Raganu ciemā kopā ar Raganiņu iepazinām Raganu dzīves stāstus. Braucām ar pasaku bānīti. Savukārt 3.,4.,5.,6. klase bija Zaļās klases nodarbībā, pipildinot teorētiskās zināšanas ar praktiskām par dabu – putniem, dzīvniekiem, dabas materiāliem. Ar rotaļu, spēļu, uzdevumu palīdzību praktiski iztaustot, ieraugot – meklējot dabā un attēlos.​

Tērvetes Tauriņu mājā
Pēc garās un rudenīgās dabas takas sajutāmies kā tropos un aplūkojām Āzijas, Dienvidamerikas un Āfrikas kontinenta tauriņu spārnu košumu, uzzinājām par tauriņu uzbūvi un dzīves ciklu, attīstību, raksturīgākajām iezīmēm un barošanās paradumiem. Vērojām mitro tropu augu daudzveidību, to nosaukumus un krāšņos ūdens iemītniekus.

Paldies izturīgajiem skolēniem garajā ekskursijā, vislabākajiem ekskursiju vadītājiem, autobusa šoferim un mūsu aktīvajiem skolotājiem Ingunai, Lindai, Vinetai, Aigaram un Ernestam!

<< atpakaļ uz sarakstu
error: Saturs aizsargāts!