Mūzikas Skola

Ieskats tiešsaistes koncertā ‘Tuvu tālumā’

Kā ik gadu, ir aizvadīts Mūzikas skolas “Namiņš” Ziemassvētku koncerts. Šoreiz audzēkņi, pedagogi, vecāki un viesi kopā sanāca attālināti. Kaut arī priekšnesumus katrs vēroja no savām mājām, kopības sajūta neizpalika arī šoreiz, jo klātesošie vēroja audzēkņu kopdarbu – orķestra video klipa pirmatskaņojumu un vēl vairākus, ne tikai muzikālus sveicienus.

Tā kā attālināti notika arī gatavošanās process, īpaši izaicinoša bija pasākuma sākumā orķestra atskaņotā Evelīnas Glenijas “A little Prayer” tapšana, jo katrs audzēknis savu partiju sākotnēji nospēlēja un ierakstīja atsevišķi, un tikai pēc tam tika radīts kopējais skanējums.

 

Skolas pieredzējušie audzēkņi, daloties atmiņās un iespaidos, uzsvēra, ka orķestra dalībnieku un vadītāju vēlme attīstīties un izaicināt sevi ir redzama gan uzstāšanās laikā, gan mēģinājumos.

 

Par interesantāko orķestra projektu, iepriekš sagatavotajās orķestrantu video kolāžās, atzina, īsi pirms Ziemassvētkiem tapušo, komponista, diriģenta un skolotāja Ērika Mieža skaņdarba “Dzīvnieku karnevāls” video klipu. Par video zvaigznēm kļuva un aktieru lomā iejutās visi orķestra dalībnieki.

 

Skaņdarba autors saka paldies katram orķestra komandas dalībniekam un atzīst, ka kopējās muzicēšanas attīstībā ir noiets tāls ceļš un “Dzīvnieku karnevāla” atskaņošana ir liels solis uz priekšu un pat nākamais līmenis. Video klipa autors Kaspars Alksnis ir priecīgs, ka izdevies realizēt izaicinošo ideju iesaistīt orķestrantus un ļaut tieši atskaņotājiem vizualizēt skaņdarbu. Tā kā filmēšana notika brīvā dabā mežā, tas visiem iesaistītajiem ļāva izrauties no ikdienas dunas un pilnībā saplūst ar ideju un skaņdarbu.

 

Skolas muzikālie jaunieši spēj klausītājiem piedāvāt ne tikai instrumentālu baudījumu, bet arī vienoties dziesmā, kas, tāpat kā orķestra aktuālie ieraksti, top attālināti, tomēr, apvienoti kopā, skan vienā skanīgā Mūzikas skolas “Namiņš” korī.

 

Papildu tiešsaistes koncertam vecāki video formātā saņēma sveicienus no atbilstošās specialitātes pedagoga un saviem mīluļiem.

 

Jāpiebilst, ka radošu un neierastu projektu tapšana nebūtu iespējama bez sakārtotas un sistemātiskas skolas vadības sadarbības ar pašpārvaldē iesaistītajiem audzēkņiem (Estere Kronberga, Francis Roops) un vecākiem (Ilze Menģele, Mārtiņš Roops), kas koncertā “Tuvu tālumā” uzsvēra uz kvalitāti un attīstību vērsto izglītības īstenošanu Mūzikas skolā “Namiņš”.

<< atpakaļ uz sarakstu
error: Saturs aizsargāts!